Mölnlycke Fabriker

Nu tar en ny stadsdel form i Mölnlycke. Nära centrum och genuina bruksmiljöer bygger vi nya bostäder. Fullt utbyggt får Mölnlycke Fabriker nästan 700 nya bostäder, en ny arena och fler kommersiella verksamheter. Vi utvecklar med fokus på att ge plats för både och. Både naturupplevelser och stadsmyller. Aktivitet och avkoppling. Ett stenkast från varandra, nära historien.

Från Mölnlycke Fabriker kommer du kunna ta en stig upp till Wendelsbergsparken där du hittar fina motionsspår, grillplats och lekplatsen "Skogsleken". 

Området är en byggarbetsplats och beräknas vara fullt utbyggt 2025.

Snabbfakta

Byggstart: Q2 2021
Inflyttning: Våren 2023
Upplåtelseform: Hyresrätter
Antal lägenheter: 130 hyresrätter
Lägenhetsstorlek: 1-4 rum och kök
Lägenhetsfördelning:
1 rok - 32 st
1,5 rok - 18 st
2 rok - 54 st
3 rok - 22 st
3,5 rok - 2 st
4 rok - 2 st
Hyra: I samband med att förmedlingen påbörjas publiceras exakta hyror här på hemsidan
Hiss: Ja
El: 
Ingår inte i hyran
Varm- och kallvatten: 
Ingår inte i hyran
Tvättmaskin och torktumlare: 
Ingår i alla lägenheter.
Balkong/uteplats: Alla lägenheterna har balkong, fransk balkong eller uteplats
Parkering: 11 garageplatser och 7 utvändiga parkeringsplatser inom kvarteret, parkeringsmöjlighet finns även i det gemensamma p-garaget.
Cykelparkering: Gott om cykelplatser i kvarteret
Förråd:
I källaren
Rökfritt boende: 
Ja
Arkitekt:
QPG AB
Uthyrning: Lägenheterna hyrs ut via Wallenstams bostadskö, registrera dig här. Förmedling påbörjas ca 6-8 mån innan inflyttning. Läs mer om våra krav och kriterier här.


Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silver.

"Kv Skogsvaktaren utgörs av två byggnader som är lika, men inte identiska. Husen har fått gavlar av tegel mot söder och är i övrigt putsade. Syftet är att skapa en vertikal, uppåtsträvande känsla. Husen har fått två olika färgställningar där det ena har rött tegel tillsammans med mörkbrun röd puts och det andra huset mörkbrunt tegel med brun respektive grå puts. Fönstren har fått en plåtomfattning som ramar in, men skapar också ett skuggspel som bidrar till fasadens mångskiftande karaktär. "

Anders Eloff, QPG

Bo hos Wallenstam

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och bo länge hos oss. Därför försöker vi skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska trivas hos oss, både inne i din lägenhet och i närområdet. Vi erbjuder bland annat:
- Kundservice
- Mina sidor
- App
- Rökfritt boende

Läs mer

Vill du veta mer om Mölnlycke Fabriker?

Besök gärna molnlyckefabriker.se eller följ oss på Facebook.