Snabbfakta

Byggstart: 2018
Inflytt: Påbörjas hösten 2020
Arkitekt: Semrén & Månsson
Antal lägenheter: 286 lägenheter (268 vanliga hyresrätter och 18 delningslägenheter)
Rökfritt boende: Ja
Lägenhetsstorlekar: 1-4 rok
Antal våningar: 4-9
Balkong/Uteplats: Ja, alla lägenheter har balkong eller uteplats
Hiss:
Ja
Garage: Ja
Laddplats för elbil: 6 st laddplatser i garaget
Cykelparkering: Ja
Tvättstuga: Nej, tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheten
El: Ingår inte i hyran
Varm- & kallvatten: Ingår inte i hyran
Uthyrning: Hälften av de vanliga lägenheterna hyrs ut via vår bostadskö och resterande via Stockholms Bostadsförmedling. I ett av trapphusen blir det 18 delningslägenheter för cirka 100 hyresgäster, dessa hyrs ut till Stockholmsbaserade Colive AB.

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda våra hyresgäster ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö, därför har vi infört rökförbud i alla våra nyproducerade hyresrätter

Du som flyttar in får skriva på ett tillägg till kontraktet som innebär att medverka till ett rökfritt boende. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

 

Läs mer

Om Haninge

Örnens väg tillhör området Handen som ligger ca 1 kilometer söder om Haninge centrum. I området avses det att byggas en skola F-6 samt en förskola. Närmsta förskola ligger på andra sidan Nynäsvägen och ytterligare en 600 meter bort. I Handen finns sex grundskolor, där den närmsta ligger 800 meter bort från Örnens väg. Norr om området ligger Riksäpplet, där KTH-syd och Södertörns Högskola har verksamhet. Handens pendeltågstation finns inom 750 meter.

I Handen centrum huserar ett bibliotek, kulturhus, offentlig service, dagligvarubutik samt vårdcentral. Haninge kommun har en vision om att skapa en förtätning av bebyggelsen och de olika områdena knutna till kommunen, vilket visar på en aktiv kommun där mycket kommer att hända inom de närmsta åren.

Den 100 mil långa Sörmlandsleden går genom Rudan naturreservat och ger tillgång till en miljö för aktiviteter med familj och vänner. Att bevara grönområden och naturen har hög prioritet i stadsutvecklingen.

Läs mer här.