Snabbfakta

Byggstart: 2018
Inflytt: Påbörjas 2020
Arkitekt: Semrén & Månsson
Antal lägenheter: 293 lägenheter (267 vanliga hyresrätter och 17 delningslägenheter)
Rökfritt boende: Ja
Lägenhetsstorlekar: 1-4 rok
Antal våningar: 4-9
Balkong/Uteplats: Ja, alla lägenheter har balkong eller uteplats
Hiss:
Ja
Garage: Ja
Laddplats för elbil: 6 st laddplatser i garaget
Cykelparkering: Ja
Tvättstuga: Nej, tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheten
El: Ingår inte i hyran
Varm- & kallvatten: Ingår inte i hyran
Uthyrning: Hälften av de vanliga lägenheterna hyrs ut via vår bostadskö och resterande via Stockholms Bostadsförmedling. I ett av trapphusen blir det 17 delningslägenheter för cirka 100 hyresgäster, dessa hyrs ut till Stockholmsbaserade Colive AB.

Om Haninge

Örnens väg tillhör området Handen som ligger ca 1 kilometer söder om Haninge centrum. I området avses det att byggas en skola F-6 samt en förskola. Närmsta förskola ligger på andra sidan Nynäsvägen och ytterligare en 600 meter bort. I Handen finns sex grundskolor, där den närmsta ligger 800 meter bort från Örnens väg. Norr om området ligger Riksäpplet, där KTH-syd och Södertörns Högskola har verksamhet. Handens pendeltågstation finns inom 750 meter.

I Handen centrum huserar ett bibliotek, kulturhus, offentlig service, dagligvarubutik samt vårdcentral. Haninge kommun har en vision om att skapa en förtätning av bebyggelsen och de olika områdena knutna till kommunen, vilket visar på en aktiv kommun där mycket kommer att hända inom de närmsta åren.

Den 100 mil långa Sörmlandsleden går genom Rudan naturreservat och ger tillgång till en miljö för aktiviteter med familj och vänner. Att bevara grönområden och naturen har hög prioritet i stadsutvecklingen.

Läs mer här.