Den unika industrikaraktären och den rika naturmiljön kommer att bli viktiga faktorer i den fortsatta utvecklingen av området.

Snabbfakta

Antal lägenheter Rosengången: Ca 120 hyresrätter
Antal lägenheter totalt:
Ca 600 st
Byggstart: hösten 2018
Arkitekt: Liljewalls Arkitekter
Exteriör: tegelbeklädd fasad mot Bruksgatan, corten som accent och sadeltak
Förmedling: Vi kommer förmedla hyresrätter via Härryda kommuns bostadskö, läs mer här.
Balkong/uteplats: De flesta lägenheter får balkong eller uteplats
Cykelparkering: Ja
Tvättstuga: Nej, tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheten
Vatten: Ingår inte i hyran
El: Ingår inte i hyran, leverantör är Svensk NaturEnergi

Varsamt byggande med visioner

Vår vision är att skapa en spännande, personlig stadsdel där människor och företag trivs och utvecklas. Mellan Wendelsbergsparken och Mölnlycke fabriksområde vill vi varsamt skapa bostäder som både är moderna och bekväma och som ska smälta samman med den unika bruksmiljön. En spännande stadsdel där människor har lätt att trivas och företag lätt att utvecklas.

Wallenstam och Härryda kommun har tecknat ett ramavtal för att bidra till fler bostäder i området. Totalt kommer vi att bygga cirka 600 lägenheter där byggnationen kommer att ske etappvis. Första och andra året bygger vi cirka 200 lägenheter och därefter cirka 100 lägenheter per år. I planen ingår även att Härryda kommun ska bygga en sporthall i Mölnlycke fabriker där en matchhall med ca 1600 sittplatser och tillhörande träningshall ska inrymmas.

Mölnlycke Fabriker ska utvecklas till en livfull stadsdel med en blandning av verksamheter, kontor, handel, rekreation och bostäder i olika upplåtelseformer.

Här vill vi via modern arkitektur och varsam renovering lyfta bruksmiljön och skapa en kontrast som är både självklar och spännande. Mölnlycke fabriker är en miljö där själ och historia möter framtida livsstilar och prioriterade verksamheter

Bruksgatan

Som ett naturligt stråk genom Mölnlycke Fabriker löper Bruksgatan. Här huserar redan idag en rad spännande verksamheter. Här finns även stora möjligheter för dig som är intresserad av att etablera en ny rörelse, öppna butik, förvalta gamla hantverkstraditioner eller utveckla koncept för framtida livsstilar. Bruksgatan ska bli en plats man gärna besöker för att uppleva ett unikt utbud i genuin bruksmiljö. En plats för framtida boende. Och en plats för välmående företag.