Snabbfakta

Byggstart: Vintern 2018
Inflytt: Preliminiärt Q4 2020
Arkitekt: Krook & Tjäder
Upplåtelseform:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
138 hyresrätter
Lägenhetsstorlek: 1-2 rok
Lägenhetsfördelning:

1 rok - 19 st (27-34 kvm)
1,5 rok - 31 st (39-44 kvm)
2 rok - 88 st (44-55 kvm)
Rökfritt boende: Ja
Balkong/uteplats:Vissa lägenheter har balkong eller uteplats.
Tvättmaskin och torktumlare:Ingår i alla lägenheter.
Förråd: Ja
Cykelparkering: Ja
Varm- & kallvatten: Ingår inte i hyran.
Bredband/telefoni:
Comhem och Telenor
El:
 Ingår inte i hyran.
Uthyrning:
 Lägenheterna hyrs ut via Wallenstams bostadskö.

Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silver.

Kvarteret

Tre huskroppar slingrar sig fram på den kuperade tomten. Med färg och form bryts dessa huskroppar upp i flertalet mindre som klättrar upp längs bergskanten. Färgsättningen och takvinklarna är inspirerade av de anslutande landshövdingehusen i norr. Lägenheterna är planerade med sovdelar mot den mörkare bergssidan medan vistelserum och kök har stora fönsterpartier som vetter ut från bergssluttningen. Stor omsorg har lagts vid husens entréer och trapphus som kommer lysa välkomnande över närområdet om kvällen.

Interiör

Samtliga rum har ekparkett och målade väggar i vitt. Klinker i hallen och vita innerdörrar.
Badrum - Kakel och klinker. Handdukstork, tvättmaskin och torktumlare.
Kök - Diskmaskin och förberett för micro.

Tre huskroppar placeras ut på den kuperade tomten. Med färg och form bryter vi upp dessa huskroppar i flertalet mindre som klättrar upp längs bergskanten. Denna uppdelning, färgsättning och takvinklar är inspirerade av de anslutande landshövdingehusen i norr. Lägenheterna är planerade med sovdelar mot den mörkare bergssidan medan vistelserum och kök har stora fönsterpartier som vetter ut från bergssluttningen. Stor omsorg har lagts vid husens entréer och trapphus som kommer lysa välkomnande över närområdet om kvällen.

— Gustav Zackrisson, Arkitekt SAR/MSA | Krook & Tjäder

Godhems Backe

Godhems backe ligger centralt i Majorna med närhet till både service och kommunikationer. Ett perfekt läge för dig som vill ta dig fram med cykel då det finns cykelbanor hela vägen in till city. Vill du ha nära till grönområden finns Slottsskogen en bit bort. Här finns stora gräsytor för picknick och många promenadvägar för motion. Parken är en mötesplats året runt med lekplatser, olika aktivitetsytor och en av Sveriges äldsta djurparker.

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda våra hyresgäster ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö, därför har vi infört rökförbud i alla våra nyproducerade hyresrätter

Du som flyttar in får skriva på ett tillägg till kontraktet som innebär att medverka till ett rökfritt boende. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

LÄS MER