Lägenheterna

Lägenheterna i Flanören har öppen planlösning och känns ljusa och luftiga. Alla lägenheter har minst en uteplats eller balkong, och de större genomgående lägenheterna har två stycken i olika riktningar. Samtliga rum har ekparkett och väggarna är målade i en vit kulör. I hallen ligger grå klinker som är enkel att rengöra om du kommer in med smutsiga skor. Badrummen har vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Samtliga lägenheter har tvättmaskin och torktumlare eller en kombimaskin. Köket är HTH:s modell Stockholm och luckorna på köksluckor och garderober är i färgen mocka. Bänkskivorna är kvartskomposit.

Snabbfakta

Byggstart: 2019
Preliminär inflytt: Påbörjas hösten 2021
Arkitekt:
Jägnefält Milton AB
Antal lägenheter: 156 hyresrätter
Rökfritt boende: Ja
Lägenhetsstorlekar: 1-2,5 rok
Antal våningar: De tre husen är 6, 8 och 10 våningar höga.
Balkong: Ja, samtliga lägenheter har minst en balkong eller uteplats.
Hiss: Ja
Parkering/Garage: Parkering finns i centralt garage för området, som kommer innehålla ett visst antal laddplatser för elbilar. 
Cykelparkering: Ja
El: Ingår inte i hyran
Varm & kallvatten: Ingår inte i hyran
Uthyrning: Hälften hyrs ut via vår bostadskö och resterande via Uppsalas Bostadsförmedlning.  Läs mer om våra krav och kriterier här.

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö. Därför råder rökförbud i våra nyproducerade hyresrätter. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

 

Läs mer

Om Rosendal

Rosendal är ett nytt bostadsområde beläget i ett naturskönt område i södra Uppsala. Här växer det fram en härlig mix av bostäder, handel och service. I Rosendal finner du allt från matbutik till tennishall och gym. Området har nära till universitetsanknuten verksamhet med campuskaraktär samt värdefulla park- och naturområden. Med cykel tar du dig in till stadskärnan på bara 12 minuter.


Service och butiker
I området finns matbutik, gym och ett antal caféer och restauranger. Det finns ett flertal förskolor, skolor och gymnasium inom bekvämt avstånd.


Fritid och rekreation
Rosendal kommer att inrymma parkytor med både grönska och vatten. Ett större parkstråk genom området kommer att skapa en länk mellan Kronparken och Stadsskogen som ligger precis intill Rosendal. I området finns också en paddelhall med banor både inomhus och utomhus och det finns även en discgolfbana i närheten. I Sunnersta, söder som Rosendal finns bad, frilustliv och skidbacke.


Kommunikationer
Här finns goda kommunikationer med buss som tar dig in till innerstaden på 11 minuter och pendlar du med bil når du E4:an på några minuter. Med tåg från centralstationen når du Arlanda på 17 min och Stockholm på 40 min.

 

Framtida utveckling

Ni kan läsa mer om Rosendals framtida utveckling på kommunens hemsida.

Här kan du se kommunens översikt över området och se vilka delar av Rosendal som planeras att bli klara respektive år.