Lägenheterna

Lägenheterna i Flanören har öppen planlösning och känns ljusa och luftiga. Alla lägenheter har minst en uteplats eller balkong, och de större genomgående lägenheterna har två stycken i olika riktningar. Samtliga rum har ekparkett och väggarna är målade i en vit kulör. I hallen ligger grå klinker som är enkel att rengöra om du kommer in med smutsiga skor. Badrummen har vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Samtliga lägenheter har tvättmaskin och torktumlare eller en kombimaskin. Köket är HTH:s modell Stockholm och luckorna på köksluckor och garderober är i färgen mocka. Bänkskivorna är kvartskomposit. Alla lägenheter är utrustade med diskmaskin och microvågsugn.

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö. Därför råder rökförbud i våra nyproducerade hyresrätter. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

 

Läs mer

Snabbfakta

Byggstart: 2019
Preliminär inflytt: Påbörjas hösten 2021
Arkitekt:
Jägnefält Milton AB
Antal lägenheter: 156 hyresrätter
Rökfritt boende: Ja
Lägenhetsstorlekar: 1-2,5 rok
Antal våningar: De tre husen är 6, 8 och 10 våningar höga.
Balkong: Ja, samtliga lägenheter har minst en balkong eller uteplats.
Hiss: Ja
Parkering/Garage: Parkering finns i centralt garage för området, som kommer innehålla ett visst antal laddplatser för elbilar. 
Cykelparkering: Ja
El: Ingår inte i hyran
Varm & kallvatten: Ingår inte i hyran
Uthyrning: Hälften hyrs ut via vår bostadskö och resterande via Uppsalas Bostadsförmedlning.  Läs mer om våra krav och kriterier här.

Om Rosendal

Rosendal är ett nytt bostadsområde beläget i ett naturskönt område i södra Uppsala. Här växer det fram en härlig mix av bostäder, handel och service. Området har nära till universitetsanknuten verksamhet med campuskaraktär samt värdefulla park- och naturområden.


Service och butiker
Det planeras för caféer, restauranger, handel och en väl utbyggd närservice i området. Det finns ett flertal förskolor, skolor och gymnasium inom bekvämt avstånd.


Fritid och rekreation
Rosendal kommer att inrymma parkytor med både grönska och vatten. Ett större parkstråk genom området kommer att skapa en länk mellan Kronparken och Stadsskogen som ligger precis intill Rosendal.


Kommunikationer
Här finns goda kommunikationer med buss och pendlar du med bil når du E4:an på några minuter. Med tåg når du Arlanda på 17 min och Stockholm på 40 min.
Framtida utveckling

Ni kan läsa mer om Rosendals framtida utveckling på kommunens hemsida.

Här kan du se kommunens översikt över området och se vilka delar av Rosendal som planeras att bli klara respektive år.