EN

 

Den temporära fotoutställningen på Södra Larmgatan 11 har över 50 fotografiska verk. På plats finns fotokonst av bland andra göteborgaren Håkan Ludwigson som internationellt sett rankas som en av de stora fotograferna. 

I den svartmålade lokalen med detaljer i graffiti kommer utställningen presentera olika stilar inom fotografiet. Utöver Håkan Ludwigson visas verk av Albert Watson, som räknas som en av de 20 främsta fotograferna i världshistorien och Lorenzon Agius vars kameralins bland annat har fångat Jack Nicholson, Beyonce, Madonna, Sharon Stone och många fler. Han har blivit känd som en av de främsta porträttfotograferna i sin generation och fortsätter att arbeta runt om i världen. Andra fotografers verk som visas är fotografier tagna av musikern Bryan Adam, Jimmy Nelson, Clive Arrowsmith, Norman Seeff,  med flera.

– Att  samverka med The Photogallery för att möjliggöra ett event som detta är ett sätt att bidra till en attraktiv, dynamisk innerstad med ett rikt och varierat utbud, säger Marina Fritsche, regionchef på Wallenstam.