EN

Området

Täby Park är en ny stadsdel i Stockholm där de första invånarna flyttade in 2020. Förutom ca 6 000 bostäder och ca 5 000 arbetsplatser planeras här även för skolor, service och äldreboende.

Service och butiker
Här bor du i ett område som kommer att erbjuda service, kultur, utbildning, offentliga rum, idrott och rekreation. Det planeras med andra ord för ett härligt utbud av restauranger, caféer och närservice. Täby Centrum erbjuder shopping med ca 245 butiker, restauranger och kaféer. I Täby Centrum hittar du bland annat Sveriges enda Apple Store. Även restaurang- och kaféutbudet är brett med alltifrån Melanders till Täby Deli med smaker från världens alla hörn.

Fritid och rekreation
Täby park är en grön stadsdel. En stadspark kommer att gå genom hela området och runtomkring finns mindre grannskapsparker och gröna stråk. Alldeles intill Läktartorget i Täby Park finns ett nytt utegym. Det finns även utomhusbanor för Padel i området, racket och bollar finns att hyra på plats även när det är obemannat. Från Täby Park har du även nära till Täby Rackethall, Rönningssjön, Näsaängsbadet och Viggbyholms båtklubb.

Kommunikationer
Till Täby Park & Täby Centrum tar du dig enklast med Roslagsbanan, buss eller bil. Med Roslagsbanan tar det knappt 20 minuter hit från Östermalm. Intill vår planerade byggnation i området hittar du busstationen Viggbyholms Trafikplats som trafikeras av bussarna 609, 610, 629.

Ni kan läsa mer om hela Täby Park här.