EN

Snabbfakta 

Byggstart

Q2 2019

Arkitekt

QPG

Adress

Smörkärnegatan 1, Smörgatan 1 och Filmjölksgatan 2 och 6

Antal lägenheter

165 hyresrätter

Lägenhetsstorlek

1-4 rok (1 rok - 61 st, 2 rok - 56 st, 3 rok - 33 st, 3,5 rok – 1 st, 4 rok – 14 st)

Hiss

Ja

Tvättmaskin och torktumlare

Ingår i alla lägenheter

El, varm- & kallvatten

Ingår inte i hyran

Fiber

Ja. Abonnemang tecknas av hyresgäst med Tele2 eller Telenor.

Rökfritt boende

Ja

Balkong

De flesta har

Förråd

I källaren

Cykelparkering

Parkering

Samnyttjande inom hela området

Ta dig fram med bil- och cykelpool

Här ska det vara enkelt att leva och ta sig fram. Du som bor här kommer ha tillgång till både bil- och cykelpool. Vi underlättar också för dig att förvara, pumpa och reparera din cykel genom väderskyddade cykelplatser och cykelstudios i samtliga kvarter. Det är smidigt att ta bussen till och från Kallebäck och våra hyresgäster i Kallebäcks Terrasser kommer erbjudas en månads gratis kollektivtrafikkort i samband med inflyttning. Det kommer finnas ett begränsat antal parkeringsplatser och de hyrs separat och samnyttjas

Läs mer

Lägenheterna

I Kv Terrassen blir det smart planerade lägenheter med fint ljusinsläpp. Här bygger vi många lägenheter som är 1-2 rok. Väggarna är vitmålade, på golvet ligger ekparkett och innerdörrarna är vita. I hallen möts du av grått klinker när du kommer in, snyggt och praktiskt. Badrummen har kakel och klinker och är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. I köket finns diskmaskin och det är förberett för micro. Spisen är inte induktion. 1-2 rok har kombinerad kyl och frys, medan de större lägenheterna har separat kyl och frys.

Ta ditt boende till en ny nivå – i Kallebäcks Terrasser

Upptäck Kallebäcks Terrasser med sin härliga utsikt – och närhet till allt! Njut av cykelavstånd till city, mysigt häng i Terrassparken och promenader i Delsjöområdet. Sa vi att restauranger, gym, vårdcentral, apotek och skola ligger alldeles runt hörnet? Dessutom går bussen precis utanför! Addera en central torggata med butiker som håller på att växa fram och närheten till Lackarebäcksberget – och du får en perfekt blandning av natur och bekvämligheter.

Det byggs för fullt och inflyttning sker löpande. När Kallebäcks Terrasser står klart kommer det att finnas 1800 lägenheter från 1-6 rok. Med sitt strategiska läge precis intill E6:an och riksväg 40 kommer du dessutom snabbt iväg – även om det kommer ta emot att åka härifrån.

Välkommen till en smidigare vardag!

Hållplats

0-200 m

Cykelpool

Bilpool

Handel

Från 2023

Lekplats

Terrassparken, klar 2022.

Skola

Öppnar HT 2023

Kvarteret Terrassen är ett varierat och spännande bostadskvarter med högt läge i stadsdelen Kallebäck. Husen klättrar utmed den befintliga Smörgatans backe och skapar en välkomnande kvartersform med en gård som vänder sig mot söder och ett fint solläge. I kvarteret Terrassen möts natur och stad. Det vildvuxna berget i gröna och varma jordkulörer och den nya staden med vackert slaget tegel i sockelvåning och inramningar. Stadsmässighet i detaljerade plåtomfattningar och takkupor. Gårdsrummets material och kulörer för tankarna till teaterns scenrum, glittrande guldockra och sammetsrött. En kontrast till skogens vildhet och stadens stramhet.

— Erica Bergqvist, QPG

Interaktiv översikt

Håll muspekaren över en byggnad eller intressepunkt för att se vad det är. Det går även att klicka på en byggnad för att få mer information.

Söka hyresrätt hos Wallenstam

Kallebäcks Terrasser är ett av flera projekt som vi förmedlar via vår kostnadsfria bostadskö. Uthyrningsprocessen påbörjas ca 6-8 månader innan inflyttning. Här ser du hur hela processen går till för att söka hyresrätt hos oss.

Till bostadskön
 • Intresseanmälan

  Du som står i vår bostadskö får under Mina Sidor välja vilken stad och vilka områden du är intresserad av. När ett projekt är klart för uthyrning skickar vi ut ett mejl till dem som valt det område som projektet ligger i. Är du intresserad av det projektet får du anmäla ditt intresse på Mina Sidor.

 • Visning och rangordning

  Du som har anmält ditt intresse och har längst kötid får ett mejl med information om digital visning och rangordning. På visningssidan finns även projektets lägenhetslista. Du får sedan rangordna de lägenheter du önskar söka på Mina Sidor.

 • Preliminärt erbjudande

  Om du har tillräckligt med kötid får du ett mejl med ett preliminärt erbjudande om lägenhet.

 • Ansökan

  Du gör en ansökan för den lägenhet du preliminärt blivit erbjuden på Mina Sidor. Om våra uthyrningskriterier inte uppfylls går erbjudandet vidare till den med näst flest ködagar.

 • Kontrakt

  Vid godkänd ansökan och skrivet kontrakt nollställs din kötid.

Bo hos Wallenstam

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och bo länge hos oss. Därför försöker vi skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska trivas hos oss, både inne i din lägenhet och i närområdet. Vi erbjuder bland annat:
- Kundservice
- Mina sidor
- App
- Rökfritt boende

Läs mer