EN

Snabbfakta

Adress

Trollesundsvägen 3

Byggstart

2020

Inflytt

Från juni 2022

Arkitekt

Sandell Sandberg

Antal lägenheter

84 st

Lägenhetsstorlekar

1-3 rok

Lägenhetsfördelning

1 rok: 48st (ca 30-30 kvm), 2 rok: 27st (ca 47-50 kvm), 3 rok: 9st (ca 67-82 kvm)

Hiss

Ja

Tvättmaskin och torktumlare

Ingår i alla lägenheter (alternativt kombimaskin)

El, varm- och kallvatten

Tillkommer, ingår inte i hyran

Takterrass och innergård

Garage

Finns i huset

Cykelparkering

Cykelrum & cykelställ på innergården

Lägenheterna

Lägenheterna i Stationshuset är lätta att trivas i med smakfulla material- och färgval. Samtliga rum i lägenheterna har en 3-stav askparkett och målade väggar i ljusa färger. Innerdörrarna i lägenheterna är vita.

I hallen är det ett grått klinkergolv som är enkelt att rengöra om du kommer in med smutsiga skor. 

Badrummen har vitt kakel på väggarna och även där grå klinker på golvet. Tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin finns i alla lägenheter tillsammans med handdukstork, duschdörrar i klarglas, kommod med handfat och spegel med belysning.

Köket är HTH:s modell VH-7 med släta gråa luckor, mörkgrå bänkskiva och vitt kakel. Alla lägenheter är utrustade med rostfria och integrerade vitvaror. 

Cykelrum och bra förbindelser

Under innergården bygger vi ett garage för boende i huset och cykelplatser kommer finnas i cykelrum samt på innergården. Cykelrummen kommer att utrustas med utrymme och verktyg för att kunna serva/underhålla sin cykel.

Huset ligger nära tunnelbanan och du tar dig in till Södermalm på 11 minuter eller till T-Centralen på ca 18 minuter. Det finns också goda bussförbindelser till Älvsjö, där pendeltåget går ifrån. 

I närmiljön finns gott om grönområden och fina promenadstråk.

Läs om projektet på Stockholm Stads hemsida.

Om Bandhagen

Tunnelbana

18 minuter till T-centralen

Butiker & mataffär

Vårdcentral

Skola & förskola

Bandhagens centrum och tunnelbanestation invigdes 1954. Centrumet är ett tidstypiskt 50-talscentrum med små och lokala butiker, restauranger och caféer. Här finns både gym, simhall och flera naturnära motionsspår för dig som tycker om att röra på dig. 

Bandhagen angränsar till Stureby, Örby och Högdalen och består till stor del av låghus med grönskande gårdar. Här finns även några punkthus. Bebyggelsen är ett exempel på folkhemsarkitektur och stadsdelen är klassad som kulturminneshistoriskt värdefull. 

Med tunnelbanan tar det 11 minuter från Bandhagen till Södermalm och 18 minuter till T-Centralen.

Söka hyresrätt hos Wallenstam

Stationshuset är ett av flera projekt som vi förmedlar via vår kostnadsfria bostadskö. Här ser du hur hela processen går till för att söka hyresrätt hos oss.

Till bostadskön
 • Intresseanmälan

  Du som står i vår bostadskö får under Mina Sidor välja vilken stad och vilka områden du är intresserad av. När ett projekt är klart för uthyrning skickar vi ut ett mejl till dem som valt det område som projektet ligger i. Är du intresserad av det projektet får du anmäla ditt intresse på Mina Sidor.

 • Visning och rangordning

  Du som har anmält ditt intresse och har längst kötid får ett mejl med information om digital visning och rangordning. På visningssidan finns även projektets lägenhetslista. Du får sedan rangordna de lägenheter du önskar söka på Mina Sidor.

 • Preliminärt erbjudande

  Om du har tillräckligt med kötid får du ett mejl med ett preliminärt erbjudande om lägenhet.

 • Ansökan

  Du gör en ansökan för den lägenhet du preliminärt blivit erbjuden på Mina Sidor. Om våra uthyrningskriterier inte uppfylls går erbjudandet vidare till den med näst flest ködagar.

 • Kontrakt

  Vid godkänd ansökan och skrivet kontrakt nollställs din kötid.

Bo hos Wallenstam

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och bo länge hos oss. Därför försöker vi skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska trivas hos oss, både inne i din lägenhet och i närområdet. Vi erbjuder bland annat:
- Kundservice
- Mina sidor
- App

Läs mer