EN

Snabbfakta

 

Byggstart

Q2 2021

Arkitekt

QPG AB

Antal lägenheter

130 hyresrätter

Lägenhetsstorlek

1-4 rok (1 rok - 32 st, 1,5 rok - 18 st, 2 rok - 54 st, 3 rok - 22 st, 3,5 rok - 2 st, 4 rok - 2 st)

Hiss

Ja

Tvättmaskin och torktumlare

Ingår i alla lägenheter.

El, varm- och kallvatten

Ingår inte i hyran

Parkeringstillstånd

Parkeringarna i Mölnlycke Fabrikers gemensamma garage hyrs ut via parkeringstillstånd.

Rökfritt boende

Ja

Balkong/uteplats

Förråd

I källaren

Cykelparkering

Parkering

I kvarteret och i områdets garage

Mölnlycke Fabriker

Nu tar en ny stadsdel form i Mölnlycke. Nära centrum och genuina bruksmiljöer bygger vi nya bostäder. Fullt utbyggt får Mölnlycke Fabriker nästan 700 nya bostäder, en ny arena och fler kommersiella verksamheter. Vi utvecklar med fokus på att ge plats för både och. Både naturupplevelser och stadsmyller. Aktivitet och avkoppling. Ett stenkast från varandra, nära historien.

Från Mölnlycke Fabriker kommer du kunna ta en stig upp till Wendelsbergsparken där du hittar fina motionsspår, grillplats och lekplatsen "Skogsleken". 

Området är en byggarbetsplats och beräknas vara fullt utbyggt 2025.

Hållplats

350 m

Resecentrum

1,1 km

Handel

800 m

Vård

1,1 km

Skola

Hulebäcks-
gymnaiset, 700 m

Lekplats

Skogsleken, 500 m

"Kv Skogsvaktaren utgörs av två byggnader som är lika, men inte identiska. Husen har fått gavlar av tegel mot söder och är i övrigt putsade. Syftet är att skapa en vertikal, uppåtsträvande känsla. Husen har fått två olika färgställningar där det ena har rött tegel tillsammans med mörkbrun röd puts och det andra huset mörkbrunt tegel med brun respektive grå puts. Fönstren har fått en plåtomfattning som ramar in, men skapar också ett skuggspel som bidrar till fasadens mångskiftande karaktär. "

Anders Eloff, QPG

Interaktiv översikt

Håll muspekaren över en byggnad eller intressepunkt för att se vad det är. Det går även att klicka på en byggnad för att få mer information.

Söka hyresrätt hos Wallenstam

Mölnlycke Fabriker är ett av flera projekt som vi förmedlar via vår kostnadsfria bostadskö. Uthyrningsprocessen påbörjas ca 6-8 månader innan inflyttning. Här ser du hur hela processen går till för att söka hyresrätt hos oss.

Till bostadskön
 • Intresseanmälan

  Du som står i vår bostadskö får under Mina Sidor välja vilken stad och vilka områden du är intresserad av. När ett projekt är klart för uthyrning skickar vi ut ett mejl till dem som valt det område som projektet ligger i. Är du intresserad av det projektet får du anmäla ditt intresse på Mina Sidor.

 • Visning och rangordning

  Du som har anmält ditt intresse och har längst kötid får ett mejl med information om digital visning och rangordning. På visningssidan finns även projektets lägenhetslista. Du får sedan rangordna de lägenheter du önskar söka på Mina Sidor.

 • Preliminärt erbjudande

  Om du har tillräckligt med kötid får du ett mejl med ett preliminärt erbjudande om lägenhet.

 • Ansökan

  Du gör en ansökan för den lägenhet du preliminärt blivit erbjuden på Mina Sidor. Om våra uthyrningskriterier inte uppfylls går erbjudandet vidare till den med näst flest ködagar.

 • Kontrakt

  Vid godkänd ansökan och skrivet kontrakt nollställs din kötid.

Bo hos Wallenstam

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och bo länge hos oss. Därför försöker vi skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska trivas hos oss, både inne i din lägenhet och i närområdet. Vi erbjuder bland annat:
- Kundservice
- Mina sidor
- App
- Rökfritt boende

Läs mer