EN

Snabbfakta

Byggstart

Vintern 2018

Arkitekt

QPG

Adress:

Mjölnarens väg 7, 9 och 11

Antal lägenheter

185 hyresrätter

Lägenhetsstorlek

1-4 rok (1 rok - 54 st, 2 rok - 96 st, 3 rok - 32 st, 4 rok - 3 st)

Tvättmaskin och torktumlare

Ingår i alla lägenheter.

Hiss

Ja

El, varm- och kallvatten

Tillkommer, ingår ej i hyran

Fiber

Ja. Abonnemang tecknas av hyresgäst med Tele2 eller Telenor.

Parkeringstillstånd

Parkeringarna i Mölnlycke Fabrikers gemensamma garage hyrs ut via parkeringstillstånd.

Rökfritt

Ja

Balkong

Förråd

I källaren

Cykelparkering

Parkering

I kvarteret och i områdets garage

Lägenheterna

I Kv. Kvarnen är lägenheterna öppna och luftiga. De stora balkongerna blir som ett extra rum sommartid. Samtliga rum har ekparkett och målade väggar i ljusa färger. I hallen ligger en grå klinker som är enkelt att rengöra om du kommer in med smutsiga skor. Innerdörrarna är vita. Badrummen har vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Tvättmaskin, torktumlare och handdukstork finns i samtliga lägenheter. Köket har vita luckor med kromade handtag, vitt kakel och en grå bänkskiva. Alla lägenheter är utrustade med diskmaskin och det är förberett för micro.

Tankar från arkitekten

QPG Arkitektur
Erica Bergqvist

Mölnlycke Fabriker

Nu tar en ny stadsdel form i Mölnlycke. Nära centrum och genuina bruksmiljöer bygger vi nya bostäder. Fullt utbyggt får Mölnlycke Fabriker nästan 700 nya bostäder, en ny arena och fler kommersiella verksamheter. Vi utvecklar med fokus på att ge plats för både och. Både naturupplevelser och stadsmyller. Aktivitet och avkoppling. Ett stenkast från varandra, nära historien.

Från Mölnlycke Fabriker kommer du kunna ta en stig upp till Wendelsbergsparken där du hittar fina motionsspår, grillplats och lekplatsen "Skogsleken". 

Området är en byggarbetsplats och beräknas vara fullt utbyggt 2025.

Hållplats

350 m

Resecentrum

1,1 km

Handel

800 m

Vård

1,1 km

Skola

Hulebäcks-
gymnaiset, 700 m

Lekplats

Skogsleken, 500 m

Interaktiv översikt

Håll muspekaren över en byggnad eller intressepunkt för att se vad det är. Det går även att klicka på en byggnad för att få mer information.

Söka hyresrätt hos Wallenstam

Mölnlycke Fabriker är ett av flera projekt som vi förmedlar via vår kostnadsfria bostadskö. Uthyrningsprocessen påbörjas ca 6-8 månader innan inflyttning. Här ser du hur hela processen går till för att söka hyresrätt hos oss.

Till bostadskön
 • Intresseanmälan

  Du som står i vår bostadskö får under Mina Sidor välja vilken stad och vilka områden du är intresserad av. När ett projekt är klart för uthyrning skickar vi ut ett mejl till dem som valt det område som projektet ligger i. Är du intresserad av det projektet får du anmäla ditt intresse på Mina Sidor.

 • Visning och rangordning

  Du som har anmält ditt intresse och har längst kötid får ett mejl med information om digital visning och rangordning. På visningssidan finns även projektets lägenhetslista. Du får sedan rangordna de lägenheter du önskar söka på Mina Sidor.

 • Preliminärt erbjudande

  Om du har tillräckligt med kötid får du ett mejl med ett preliminärt erbjudande om lägenhet.

 • Ansökan

  Du gör en ansökan för den lägenhet du preliminärt blivit erbjuden på Mina Sidor. Om våra uthyrningskriterier inte uppfylls går erbjudandet vidare till den med näst flest ködagar.

 • Kontrakt

  Vid godkänd ansökan och skrivet kontrakt nollställs din kötid.

Bo hos Wallenstam

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och bo länge hos oss. Därför försöker vi skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska trivas hos oss, både inne i din lägenhet och i närområdet. Vi erbjuder bland annat:
- Kundservice
- Mina sidor
- App
- Rökfritt boende

Läs mer