EN

Snabbfakta

Byggstart

2021

Arkitekt

Kjellander Sjöberg

Antal lägenheter

185 hyresrätter

Kommersiell yta

Ca 585 kvm

Antal lokaler

5

Lokaltyp

Restaurang, café, kontor, tandläkare

El

Ingår inte i hyran

Varm- & kallvatten

Ingår inte i hyran

Uthyrning

Hälften hyrs ut via vår egna bostadskö och resterande via Uppsalas Bostadsförmedlning

 

Parkering

Gemensamt centralt garage

Laddplatser

Uteplats

Många lägenheter har balkong

Hiss

Cykelparkering

Om Rosendal

Rosendal är ett nytt bostadsområde beläget i ett naturskönt område i södra Uppsala. Här växer det fram en härlig mix av bostäder, handel och service. I Rosendal finner du allt från matbutik till tennishall och gym. Området har nära till universitetsanknuten verksamhet med campuskaraktär samt värdefulla park- och naturområden. Med cykel tar du dig in till stadskärnan på bara 12 minuter.

Hållplats

700 m

Uppsala C

3,2 km

Lekplats

300 m

Universitetet

2,2 km

Mataffär

400 m

Vårdcentral

1,3 km

Service och butiker
I området finns matbutik, gym och ett antal caféer och restauranger. Det finns ett flertal förskolor, skolor och gymnasium inom bekvämt avstånd.


Fritid och rekreation
Rosendal kommer att inrymma parkytor med både grönska och vatten. Ett större parkstråk genom området kommer att skapa en länk mellan Kronparken och Stadsskogen som ligger precis intill Rosendal. I området finns också en paddelhall med banor både inomhus och utomhus och det finns även en discgolfbana i närheten. I Sunnersta, söder om Rosendal finns bad, frilustliv och skidbacke.


Kommunikationer
Här finns goda kommunikationer med buss som tar dig in till innerstaden på 11 minuter och pendlar du med bil når du E4:an på några minuter. Med tåg från centralstationen når du Arlanda på 17 min och Stockholm på 40 min.

 

Framtida utveckling

Ni kan läsa mer om Rosendals framtida utveckling på kommunens hemsida.

Här kan du se kommunens översikt över området och se vilka delar av Rosendal som planeras att bli klara respektive år.

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö. Därför råder rökförbud i våra nyproducerade hyresrätter. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

 

Läs mer

Söka hyresrätt hos Wallenstam

Kompositören är ett av flera projekt vi förmedlar via vår bostadskö. Här ser du hur hela processen går till för att söka bostad hos oss. 

Se även våra köregler och kriterier.

TILL BOSTADSKÖN
 • Intresseanmälan

  Du som står i vår bostadskö får under Mina Sidor välja vilken stad och vilka områden du är intresserad av. När ett projekt är klart för uthyrning skickar vi ut ett mejl till dem som valt det område som projektet ligger i. Är du intresserad av det projektet får du anmäla ditt intresse på Mina Sidor.

 • Visning och rangordning

  Du som har anmält ditt intresse och har längst kötid får ett mejl med information om digital visning och rangordning. På visningssidan finns även projektets lägenhetslista. Du får sedan rangordna de lägenheter du önskar söka på Mina Sidor.

 • Preliminärt erbjudande

  Om du har tillräckligt med kötid får du ett mejl med ett preliminärt erbjudande om lägenhet.

 • Ansökan

  Du gör en ansökan för den lägenhet du preliminärt blivit erbjuden på Mina Sidor. Om våra uthyrningskriterier inte uppfylls går erbjudandet vidare till den med näst flest ködagar.

 • Kontrakt

  Vid godkänd ansökan och skrivet kontrakt nollställs din kötid.