Projektet

Ett nytt kapitel på Vasagatan 33

På de sex våningsplanen som finns i huset skapas 30 unika lägenheter om två till fyra rum från 71 till 175 kvadratmeter. Med oss tar vi små och stora kulturarv som takmålningar, etsade fönster, stuckaturer, vackert utsirade listverk, smidda järnräcken och handmålade eldstäder. Samtidigt gör vi plats för dagens sätt att leva, med nydesignade badrum och stora, öppna kök med sociala ytor.

På länken nedan hittar du en fullständig förteckning över alla lägenheter inklusive planlösningar, foton, tekniska specifikationer och priser. När du valt vilken lägenhet du är intresserad av, kontakta mäklare Tomas Ahre på tomas.ahre@ahre.se eller ring 0705-26 06 50.

Vanliga frågor och svar

Vilka är mäklare på projektet?

Ahre Fastighetsbyrå, kontaktperson Tomas Ahre, 0705-25 06 50 eller tomas.ahre@ahre.se.

När är säljstart och hur får jag veta att det är säljstart?

Säljstarten är planerad till 17 april 2018. Information om säljstart kommer att skickas ut till de som prenumererar på nyhetsbrevet. Du anmäler dig till nyhetsbrevet via www.vasagatan33.se och där kommer också informationen att publiceras. Länk kommer även finnas på instagramkontot @vasagatan33.

Hur ser säljprocessen ut?

Den 17 april släpps en informationsfilm för Vasagatan 33 där projektet presenteras och säljprocessen gås igenom. I samband med det läggs samtliga lägenheter upp på www.ahre.se/vasagatan33. Där presenteras alla lägenheter tillsammans med planlösningar, foton, tekniska specifikationer och priser.

När du valt vilken lägenhet du är intresserad av gör du en köpanmälan genom att skicka ett e-mail med namn, mobilnummer, e-mail och vilken/vilka lägenhet(er) du är intresserad av till vasagatan33@ahre.se.

Köpanmälan innebär att du lägger utgångspriset som ditt första bud på lägenheten och du bekräftar även att du har finansieringen klar. Möjligheten att göra en köpanmälan är öppen till och med 26 april.

Därefter kontaktas samtliga som gjort en köpanmälan med information om visning. Efter genomförda visningar kommer budgivning att startas och avslutas inom viss tid och därefter skrivs avtal.

Får jag göra tillval till min lägenhet?

Tillval kan inte göras då lägenheterna tillträdes i färdigställt skick.

När får jag tillträde till lägenheten?

Lägenheterna kan tillträdas efter sommaren 2018.

När är det visningar?

Se säljprocessen.

När är slutbesiktningen?

Slutbesiktningen genomförs i slutet av februari. Två år efter att slutbesiktningen är genomförd görs en garantibesiktning.

Vad behöver jag veta om finansieringen?

Ahre Fastighetsbyrå som är ansvarig mäklare på projektet har kontaktuppgifter till privatrådgivare på Handelsbanken Avenyn. Ta kontakt med Tomas Ahre för mer information.

Vilka datum gäller för handpenning och slutlikvid?

Handpenning om 10 % på köpeskilling betalas vid undertecknandet av Överlåtelseavtalet. Resterande belopp, slutlikviden, betalas på tillträdesdagen.

När får jag se den ekonomiska planen?

Den ekonomiska planen kommer att presenteras i samband med säljstart och finns tillsammans med information om lägenheterna.

Vem var arkitekt?

Huset ritades av arkitekt Ernst Krüger i den för stadsdelen så tidstypiska byggnadsstilen nyrenässans.

Hur många och hur stora lägenheter finns i huset?

Huset inrymmer 30 lägenheter om 71-175 kvm i disposition om 2, 3 och 4 rok.

Vilka förvaltar byggnaden?

Opalen FastighetsFörvaltning AB kommer att anlitas för både teknisk och administrativ förvaltning.

Vilka sitter i föreningens styrelse?

Styrelsen består idag av personal från Wallenstam. Wallenstam kommer att lämna över till en ny styrelse bestående av boenden i huset ca ett halvår efter inflyttning.

Kommer föreningen att acceptera juridisk person som medlem?

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Hur är området Vasastaden?

Vasastaden är Göteborgs enda egentligen stenstad som för tankarna tillbaka till 1800-talets fashionabla bostadskvarter. Idag är Vasastaden en mycket populär stadsdel med restauranger, caféer och butiker inom bekvämt gångavstånd. Här finns också lummiga Vasaparken och huvudstråket utgörs av den allékantade Vasagatan. I området finns hus ritade av den tidens största arkitekter: Adrian Crispin Peterson, Hans Hedlund och August Krüger.

Snabbfakta

  • Byggstartdecember 2016
  • Inflyttningsensommaren 2018
  • Antal lägenheter30 bostadsrätter
  • Lägenhetsstorlek2-4 rok

Instagram

Följ projektet på instagram

Få löpande uppdateringar om projektet direkt i mobilen. Här ger vi en inblick i detaljer, utveckling och lägenheternas förvandling. Följ med behind the scenes!

Följ @vasagatan33 på instagram