EN

Eriksberg

I Eriksberg bor du nära naturen och på bekvämt avstånd från city. Butiker och närservice som gör vardagen enkel finns bara en kort promenad bort.

Service och butiker
Kring Västertorget hittar du matbutik, restauranger, folktandvård, vårdcentral, tobaksaffär, konditori, frisör, apotek och närmsta skola. Det är även promenad- och cykelavstånd till Uppsalas centrala utbud av caféer, restauranger, butiker, arbetsplatser och kultur.

Bebyggelsen i området är blandad med villor, bostadsrätter och hyresrätter från olika tidsepoker. I närområdet ligger flera förskolor, skolor för åk 6-9 samt gymnasieskolor.

Fritid och rekreation
Från Eriksberg har du nära till naturreservaten Hågadalen och Stadsskogen med motionsslingor och elljusspår för den som vill promenera, cykla eller springa. Vintertid kan man åka längdskidor eller ge sig ut i pulkabacken.

Kommunikationer
Flertalet busslinjer trafikerar Eriksberg till och från Uppsala centrum och med cykel tar det 10 minuter enkel väg. Med tåg når du Arlanda på 17 min och Stockholm på 40 min.

Framtida utveckling
Uppsala Kommun har tagit fram ett planprogram för området som visar hur Eriksberg kan utvecklas med ny bebyggelse och hur den obebyggda Ekebydalen kan utvecklas som rekreationsområde. Du kan läsa mer om planerna för Eriksberg och Ekebydalen på kommunens hemsida.